e-Iktató


Az e-Iktató segítségével elektronikus útra terelhetők a dokumentumkezeléshez kapcsolódó folyamatok, gyorsabbá válik a keresés, a dokumentumok nyomon követhetővé válnak, tárolásuk és továbbításuk leegyszerűsödik. Egyedi, testreszabott elektronikus dokumentum jóváhagyási folyamat alakítható ki.

Az e-Iktató integrálható bármely szakmai rendszerhez, mind a bejövő, mind a kimenő oldalon.

 • Vonalkód vagy QR kód alapú dokumentum felismerés és kategorizálás
 • Központi email címre érkező dokumentumok PDF-be konvertálása és automatikus átvétele
 • Elektronikus számlák automatikus átvétele az e-Számlacentrumból vagy bármely számlázó rendszerből
 • Manuális dokumentum feltöltés

Bejövő és kimenő számlák, egyéb dokumentumok (levél, határozat, fax, ajánlat, bankkivonatok, szerződések, e-mail-ek stb.) iktatása, dokumentum képek (szkennelt PDF) tárolása.

Igény szerint az iktatást követően a számlák átadása a szakmai rendszer felé.

Dokumentum típusonként egyedi jóváhagyási folyamat alakítható ki.

A dokumentum történetben az adott dokumentum teljes életciklusa megjeleníthető, az iktatáskor felvitt adatok, csatolmányok bármikor hozzáférhetőek.

Központi e-mail címre érkezéskor Az elektronikus formában érkezett dokumentumok esetében, amennyiben a dokumentum nem PDF formátumban van, úgy az iktatás első lépése a dokumentum PDF-be való konvertálása. Ehhez az e-Iktató által használt PDF konvertert kell futtatni, ami automatikusan megfelelő könyvtárba menti a dokumentumot.

E-számlák átvétele a számlázórendszerből Az e-Számlacentrumból az elektronikus számlák a tartalmi, szintaktikai és autentikációs ellenőrzést követően PDF + NAV XML formátumban automatikusan áttöltésre kerülnek az e-Iktatóba.

Manuális feltöltés Az e-Iktató lehetőséget biztosít arra is, hogy a felhasználók manuálisan töltsenek fel dokumentumokat az e-Iktató Postázójába.

Az e-Iktatóban lehetőség van az egyes dokumentumokhoz egy- vagy többszintű jóváhagyási folyamatot is beállítani. A rendszer lelke egy rugalmasan definiálható, módosítható workflow motor. A dokumentum életciklusát ez vezérli az iktatástól a lehetséges végstátuszokig.

Az egyes döntési csomópontokhoz felelős vagy felelősök vannak rendelve, akik eldönthetik, hogy az előre definiált státuszok megadásával merre menjen tovább a folyamat. Minden csomópontban megadható, hogy kik, milyen jogosultsággal érhetik el a dokumentumot, milyen adatokat szerkeszthetnek, esetleg milyen helyettes döntéshozóknak adhatják át az iratot.

Lehetőség van nem csupán klasszikus számla és dokumentum kezelési folyamatok kialakítására. Cége bármely munkafolyamatára építhető támogatás, mely azonos és ismétlődő módon van jelen a napi feladatokban. Gondolhatunk egy új munkavállaló belépésére és ennek feltételrendszere biztosítására workflow folyamattal támogatott formában, vagy akár a szerződések előkészítésére, jóváhagyására, de azok kapcsolódó információval történő nyilvántartására is.

e-Számlacentrum mikro- és kisvállalkozások részére


A vállalatirányítás rendszerrel nem rendelkező kisvállalkozások számára akár a csak számla kiállítási és NAV adatszolgáltatási kötelezettségnek való megfelelést is támogatjuk. Lehetőség van egyszerű és gyors számla kiállításra, számla minták elmentésére és új számla kiállítására pár kattinttással. Az elkészült számlát a NAV rendszerébe továbbítjuk és a feldolgozás eredményét visszaolvasás után hitelesen tároljuk.

Modern, egyszerű megoldás a kimenő számlák kiállítására, kezelésére, tárolására.

Biztosítja a teljeskörű, kötelező adatszolgáltatást a NAV felé.

Felhasználóbarát, könnyen kezelhető felülettel segíti a munkatársak munkavégzését.

Vállalkozása növekedésében a növekvő ügyviteli elvárások támogatásában könnyen és gyorsan bővítheti az irodai eszközrendszerét.

e-Számlacentrum közép- és nagyvállalati környezetben


Az e-Számlacentrum egyszerű és integrált megoldás a kimenő és bejövő számlák kezelésére, tárolására. Biztosítja a teljeskörű, kötelező adatszolgáltatást a NAV felé mind a belföldi, mind a külföldi kimenő és beérkező számlák esetében. Felhasználóbarát, könnyen kezelhető, irányítópultos felülettel rendelkezik. Biztosítja a több felhasználós, cégcsoportos működést.

 • Modern, integrálható megoldás a kimenő számlák hitelesített dokumentumként történő továbbítására (elektronikus számla kezelésre)
 • Dokumentumok továbbítása a partnerek felé, teljesítést igazoló csatolmánnyal és időbélyeggel ellátva
 • Partnerek értesítése a számla elkészültéről, letölthetőségéről, ennek hiteles dokumentálása (tértivevény)
 • Számlák fogadása, előkészítése az automatikus iktatásra és az iktató rendszer felé történő átadásra

A meglévő számlázó rendszerben készül el a számla és nyomtatáskor választható az elektronikus számlanyomtatás lehetősége.

Az e-Számlacentrum az elkészült fájlt digitális aláírással hitelesíti, és időbélyeggel látja el.

Az elkészült elektronikus számlákról a címzett e-mailben értesítést kap, és biztonságos kapcsolaton keresztül töltheti le számláját a rendszerből.

Az elkészült számláról a címzett értesítést kap, melyet saját fiókjából jelszó segítségével letölthet.

A számlakészítés folyamatát, az értesítő e-mail és a számla letöltésének státuszát, valamint a számla bizonyos adatait az e-Számlacentrum rögzíti. Így a későbbiekben a teljes folyamat ellenőrizhető, visszakereshető.

A szállító az általa kibocsátott elektronikus számlát interfészen keresztül vagy manuálisan fel tudja tölteni a dedikált felhasználói fiókba.

Az e-Számlacentrum az elektronikus számlák jogszabálynak megfelelő tárolása során biztosítja az utólagos módosítás lehetőségének kizárását. Védelmet nyújt a törlés, a megsemmisítés és sérülés ellen. Biztosítja, hogy az elektronikus számlákhoz csak a jogosult személy férhessen hozzá.

e-Számlafeldolgozó


Bármilyen vállalatirányítási rendszerhez illeszthető megoldás, mely biztosítja a számlák ellenőrzését és egyeztetését megrendelési- és/vagy beszerzési adatokkal. Igény esetén a kontírozási összefüggések felépítésével, kész gazdasági események feladása a főkönyvi rendszer felé. Az átadás előtt a nem hitelesített dokumentumokat időbélyeggel ellátva hiteles dokumentumként tárolhatjuk a papír számla megőrzésének kötelezettsége nélkül.

 • a beszerzési rendszerrel
 • készletkezeléssel

 • kontírozás
 • feladási lehetőség a főkönyv felé

 • tűréshatár kezelés
 • számlavisszaküldés
 • korrekció

e-Irattár


Önállóan és az e-Zóna további elemeivel integráltan is használható. Az adatok igény szerint csoportosan le- és feltölthetőek. Megoldásunk védelmet nyújt törlés, megsemmisítés és sérülés ellen. Biztosítja, hogy az időbélyeggel ellátott, elektronikusan tárolt dokumentumokhoz csak a jogosult személyek férhessenek hozzá.

Az archivált dokumentumok védettek törlés, megsemmisítés és sérülés ellen. Ennek hitelességet az archiváláskor elhelyezett időbélyeg jelzi.

Az archiválás szabályait figyelembe véve a dokumentumok abban az esetben archiválhatók és tárolhatók elektronikusan, ha az archiváláskor a dokumentum elektronikus időbélyeggel van ellátva.

Az e-Irattár lehetőséget biztosít az e-Iktatóból, az e-Számlacentrumból, illetve külső forrásból történő adatfogadásra és archiválásra. Az archiválás és a meta adatok megadása előbbi két termék esetében automatikus.

Az e-Zóna termékeinek együttes használata azért is előnyös, mert így az e-Számlacentrumban és az e-Iktatóban csak az aktuális, még feldolgozás alatt álló adatok érhetők el. A már feldolgozott információ az irattárban rendelkezésre áll. Ez nagy tömegű adatkezelés esetén jelentős kapacitás megtakarítást, illetve gyorsabb keresést és feldolgozást eredményez.

Az e-Irattárban egyszerű és összetett keresés végezhető az archivált adatokra. A NAV felé az archivált adatokról az adatszolgáltatás dokumentumai akár csoportosan is letölthetőek, de egyedi szempontrendszer alapján is összállítható egy letöltendő dokumentum csomag.

Az e-Irattár fontos eleme a biztonságos adattárolás, illetve az adattovábbítás. A központi e-Irattár szolgáltatás fizikai eszközei (hardver) biztonságos szerverparkban vannak elhelyezve, az adatáramlás pedig szabványos titkosított (https) csatornán keresztül történik. A szolgáltatás alapú e-Irattár alkamazása nem igényel licenc, illetve egyéb hardver és szoftver beruházást, a felhasználó csak a tényleges használat után fizet.

Contact us!